ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un elev al Liceului-internat republican cu profil sportiv a cîștigat crosul din cadrul Olympic Eco Fest

15:52 | 24.09.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 24 sep. /MOLDPRES/. Elevul Liceului-internat republican cu profil sportiv, Andrei Cotoman, a cîștigat astăzi crosul din cadrul manifestării Olympic Eco Fest, desfășurat în parcul Valea Morilor din capitală, relatează MOLDPRES.

Solicitat de agenție să comenteze succesul înregistrat, tînărul alergător a declarat că a contat mult pregătirea obținută la instituția unde studiază și se antrenează. ”M-am ținut mereu la cîțiva pași distanță pe aproape tot parcursul cursei de lider, iar în final, cu cîteva sute de metri, am sprintat și am cîștigat. Desigur, a contat în obținerea acestei victorii și faptul că am avut o condiție fizică bună pe care o am după antrenamentele zilnice efectuate la Liceu sub îndrumarea antrenorului Larisa Palamarciuc. De fapt, eu mă specializez pe distanțele de 10 și 21 de kilometri”, a spus tînărul performer.

Printre participanții la cros au figurat și veterani. Unul dintre ei a fost antrenorul de box Andrei Gușan în vîrstă de 56 de ani. ”Alerg zilnic pentru plăcere și buna mea condiție fizică. Este o mică victorie pentru mine să-l depășesc în acest cros pe ocupantul locului șapte la Jocurile Olimpice de la Atlanta (1996), pe luptătorul de stil liber, Victor Peicov, și pe parlamentarul Lilian Carp”, a declartat veteranul.

Programul competițional mai include concursuri la canoe, tenis de masă, volei, fotbal, hipism și taekwondo.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img16007594

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!