ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Explozia din centrul Budapestei a fost cauzată de o bombă artizanală plasată de un tînăr

09:30 | 26.09.2016 Categorie: Externe

Budapesta, 26 sep. /MOLDPRES/. Explozia din centrul Budapestei, din cursul serii de sîmbătă, a fost cauzată de o bombă artizanală plasată de un tînar care este acum căutat de autorităţi, potrivit poliţiei ungare, citată de agenţiile de ştiri MTI, MEDIAFAX şi MOLDPRES.

Delfgraţia a avut loc în centrul capitalei ungare în cursul serii de sîmbătă. Poliţia a închis zona şi a deschis o anchetă în acest caz.

În urma exploziei, doi ofițeri au fost grav răniți. Explozia a fost cauzată de detonarea unei bombe artizanale cu şrapnel, autorităţile fiind acum în căutarea unui suspect cu vîrsta între 20 şi 25 de ani.

Poliţia a anunţat că oferă o recompensă de 10 milioane de forinţi (32.600 de euro) pentru informaţii privind suspectul. Incidentul este descris drept un caz de tentativă de omor, neexistînd indicii că ar fi fost vorba de un atac comis de o organizaţie militantă străină, conform lui Karoly Papp, şeful poliţei naţionale ungare.

Atacul a vizat clar ofiţerii de poliţie, care în acel moment patrulau prin zonă, a adăugat Papp.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

img16007607

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!