ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Klaus Iohannis: „România și UE nu se vor amesteca în alegerile care urmează să aibă loc în R. Moldova”

15:19 | 07.10.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 7 oct. /MOLDPRES/. România și UE nu se vor amesteca în alegerile care urmează să aibă loc în R. Moldova pentru că acest lucru ar fi incorect. Declaraţia a fost făcută astăzi de către președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul întrevederii cu Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Federica Mogherini, informează MOLDPRES.

Potrivit Agenției AGERPRES, cei doi oficiali au discutat în cadrul întrevederii despre situația din R. Moldova. În acest context, Preşedintele României a declarat că „alegerile sînt un capitol special și aici am căzut de acord că ar fi incorect să ne amestecăm în acest proces. Deci noi, și Uniunea Europeană, vom fi atenți la ce se întîmplă, fără însă a ne implica pentru un candidat sau pentru alt candidat. Acest lucru este inadmisibil și moldovenii vor trebui să se decidă pe cine vor alege fără să avem noi acolo un amestec în campania electorală sau să intervenim în vreun fel", a spus președintele Iohannis.

Preşedintele României a mai menţionat că a găsit foarte multă deschidere la Federica Mogherini în ce privește parcursul pe care a intrat R. Moldova pentru aderarea la UE.

„S-a înțeles foarte bine că România are nu doar un interes special, ci și un interes legitim în bunul mers al lucrurilor în R. Moldova, și am convenit să ne corelăm mult mai bine abordările în ce privește R. Moldova. Aceste abordări, evident, nu merg în sensul imixtiunii, ci merg în sensul cel mai curat și cel mai sincer de a sprijini Republica Moldova în parcursul său european democratic", a specificat Iohannis.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img16007981

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!