ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 12 octombrie 2016

18:43 | 11.10.2016 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, va primi scrisorile de acreditare din partea Ambasadorilor agreați ai Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Republicii Turcia și Republicii Azerbaidjan.

Ora 11.00, Reşedinţa de Stat, Chişinău, str. Nicolae Iorga, 23.

***

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Orele 09.00 - 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Prim-ministrul Pavel Filip va prezida şedinţa Cabinetului de miniştri.

Ora 17.00, Casa Guvernului, sala de şedinţe et. VI, str. A. Puşkin.

***

Ministerul Educației împreună cu partenerul său strategic, Proiectul de Competitivitate al USAID Moldova invită reprezentanții mass-media la prezentarea Conceptului privind Educația STEM (Științe, Tehnologie, Inginerie, Matematică) din Republica Moldova.

Ora 13:00, sala de ședințe, etajul I, Casa Guvernului, intrarea din str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

***

Direcția generală educație, tineret și sport a Consiliului municipal Chișinău invită la  festivitatea de înmînare a „Premiului municipal de merit-2016”.

Ora 12.00, Sala cu Orgă.

***

La Centrul Internaţional de Expoziţii “MOLDEXPO” va fi inaugurat Salonul internaţional de mobilă şi design interior DAS INTERIOR SHOW, ediţia a VI-a.

Ora 10.00.

***

Ambasada Republicii Cehe invită la lansarea proiectului "Aprovizionarea pacienților social vulnerabili cu scaune cu rotile și alte accesorii pentru persoanele cu dizabilități", implementat de către Asociația Obștească ”HOMECARE”, cu suportul financiar al Ambasadei Cehiei în Republica Moldova.

Ora 14.00,  str. A. Pușkin 39, sala de conferințe ”Sălcioara”.

***

Ambasada Slovaciei în R. Moldova anunță despre deschiderea unei condici de condoleanțe în legătură cu decesul primului președinte al Slovaciei independente - Michal Kovac.

Doritorii de a semna în condica de condoleanțe sînt așteptați la sediul Ambasadei Slovaciei (str. A. Șciusev, 101), pe data de 12 și 13 octombrie, între orele 10:00 și 14:00.

***

Presa este invitată la ceremonia de dare în exploatare a secției de tratare a bolilor contagioase a Spitalului raional din Rezina, care a fost renovată cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Ora 11.00, Spitalul raional Rezina, str. 27 August 1989, nr. 7.

***

La 12-13 octombrie, își va ține lucrările Conferința  Internațională a Zoologilor intitulată ,,Valorificarea rațională,  protecția lumii animale și managementul  forestier, în contextul  schimbărilor climatice". 

Inaugurarea lucrărilor conferinței va avea loc la 12 octombrie, ora 10:00, la Academia de Științe a  Moldovei, Sala Azurie (str. Ștefan cel Mare, 1).

***

La 12-13 octombrie, se va desfășura Conferința  Internațională de Biotehnologie Microbiană (ediția a III-a).

Inaugurarea lucrărilor forumului  va avea loc la 12 octombrie,   ora 13:30, in incinta Hotelului ,,Vila Verde" (str.  Grenoble 110).

***

Centrul de Investigații Jurnalistice continuă seria de dezbateri publice cu candidații în alegerile prezidențiale.  Miercuri,  la Clubul Jurnaliștilor de Investigație, vor participa concurenții electorali independenți Valeriu Ghilețchi și Silvia Radu.

Ora 15.00, sediul Centrului de Investigații Jurnalistice, str. M. Kogălniceanu 66, et. 4.

***

Centrul de Cercetare Sociologică din R. Moldova invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: „Evoluția și comportamentul electoral din Republica Moldova. Sondaj de opinie”.

Ora 10.00, Agenţia INFOTAG.

***

Compania Intellect Group invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema „Cercetarea socio-politică. Prezentarea ultimului rating de la începutul campaniei electorale  și mediatizarea concurenților electorali”.

Ora 11.00, Agenţia INFOTAG.

***

Asociaţia Presei Independente (API) şi Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Monitorizarea mass-mediei în campania electorală: prezentarea raportului nr. 2 (30 septembrie – 6 octombrie 2016)”.

Ora 11.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. A. Puşkin 22, of. 446.

***

În perioada 12-16 octombrie, Asociația Studenților Europeni AEGEE-Chişinău organizează la Palatul de Cultură al Feroviarilor Autumn Agora Chișinău 2016 cu tematica Everybody in the Casa Mare.

Ora 18.00, bd. Decebal 2.

***

Presa este invitată la evenimentul Ziua Tineretului USM, ediția I.

Orele 13:00-17:00, blocul IV al Universității, str. Alexei Mateevici, 60.

***

În incinta Biroului Relaţii Interetnice va fi lansată cartea “Comunităţile romano-catolice, protestante şi lipoveneşti din Basarabia în secolul al XIX-lea”, semnată de  Ion Gumenîi, conferenţiar universitar, dr. hab. în ştiinţe istorice, decanul Facultăţii de Istorie şi Filosofie a Universităţii de Stat din Moldova.

Ora 14.00, sala de conferinţe, str. A. Mateevici 109/1.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Germaniei pentru procesul de reglementare transnistreană, Ambasadorul Cord Meier-Klodt, efectuează o vizită în R. Moldova în perioada 10-12 octombrie.

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

O delegație a Parlamentului Republicii Moldova participă la sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Reuniunea are loc la Strasbourg, în perioada 10-14 octombrie.

(Editor M. Jantovan) 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!