ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O tabără a serviciilor moderne de bibliotecă a avut loc în premieră la Chişinău

16:23 | 19.10.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 19 oct. /MOLDPRES/. Biblioteca Municipală „B.P. Hasdeu” din capitală a organizat astăzi în premieră „Tabăra serviciilor moderne” de bibliotecă, informează MOLDPRES.

În cadrul manifestării, a fost lansat un serviciu nou implementat de Departamentul „Memoria Chișinăului” BiblioTur – descoperim Chișinăul altfel, care presupune organizarea unor excursii pe cinci itinerare care cuprind 55 de obiective turistice. Astfel, turiştii au posibilitatea să descopere oraşul mergînd pe jos, vizitînd, timp de două ore, locuri de valoare istorică şi culturală.

Bibliotecara Filialei „Târgovişte”, Liliana Juc, care a fost instruită la Centrul de Excelenţă al bibliotecarilor în calitate de ghid a afirmat că proiectul este o ocazie pentru tineri şi adolescenți de a cunoaște şi a descoperi istoria orașului Chișinău şi este finanțat prin programul de granturi pentru democrație, oferit de Ambasada SUA în R. Moldova.

Solicitată de MOLDPRES, directoarea instituţiei, Mariana Harjevschi, a menţionat că multe din serviciile lansate au fost preluate de la bibliotecile din Kiev, Ucraina, şi Brăila, România, care anterior au fost vizitate de către bibliotecari din Chişinău.

Prezent la eveniment, directorul Programului „Novateca”, Evan Tracz, a subliniat că bibliotecile din R. Moldova devin centre comunitare active, care oferă utilizatorilor o varietate de servicii moderne şi suport din partea bibliotecarilor instruiţi. „Bibliotecile sînt o platformă pentru dezvoltarea comunităţii, o piaţă de idei şi de servicii noi”, a accentuat Evan Tracz.

Evenimentul a avut loc în cadrul campaniei „Ne vedem la bibliotecă”, organizate în septembrie-noiembrie în cele peste 800 de biblioteci incluse în Programul „Novateca”. Campania presupune lansarea a mai mult de 800 de activităţi şi servicii moderne de bibliotecă: acces gratuit la internet, servicii online, instruiri şi seminare tematice, activităţi pentru copii, evenimente locale, comunicare şi petrecerea timpului liber etc.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img16008268

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!