ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Inna Popenco a fost exclusă din cursa electorală

17:02 | 21.10.2016 Categorie:

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Candidatul la funcția de șef al statului din partea formațiunii Ravnopravie, Inna Popenco, a fost exclus astăzi din cursa electorală, în baza unei decizii a Curții de Apel Chișinău. O solicitare în acest sens a fost depusă de Comisia  Electorală Centrală (CEC), informează MOLDPRES.

Membrul CEC, Maxim Lebedinschi, a menţionat că decizia a fost luată în urma examinării contestației depuse la Comisie de către concurentul electoral Silvia Radu. Astfel, Comisia a constatat că Inna Popenco a folosit în cadrul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale mijloace bănești nedeclarate, precum şi a întreprins acţiuni de corupere a alegătorilor. „Reprezentanții concurentului electoral Inna Popenco au organizat recent un eveniment în cadrul căruia alegătorii au primit gratuit carduri de reducere pentru un magazin social, ce urmează să fie deschis. În același timp, pe card era indicat simbolul electoral al candidatului, iar sursele şi discount-urile acestora nu au fost indicate în raportul financiar”, a spus Lebedinschi.

La rîndul său, Inna Popenco, a precizat că acţiunile CEC sînt calificate drept presiuni înfăptuite la comanda concurenţilor săi. „Reacția față de deschiderea magazinelor sociale demonstrează că oponenților electorali nu le pasă de problemele oamenilor, iar Comisia se lasă influențată de pretenții nefondate”, a spus Popenco.

Denis Ulanov, avocatul candidatului, a specificat că „reprezentanţii CEC au prezentat doar careva presupuneri, fără a aduce la cunoştinţă dovezi substanţiale. „Vom ataca hotărîrea instanței la Curtea Supremă de Justiţie şi sperăm că decizia va fi în favoarea noastră”, a spus Ulanov.

Inna Popenco a fost înregistrată în cursa electorală la 26 septembrie curent, după ce a prezentat la CEC circa 20 de mii de semnături valabile în susţinerea sa.

img16008351

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!