ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Editori din R. Moldova şi-au expus producţia editorială la Tîrgul Internaţional de Carte de la Frankfurt

17:28 | 21.10.2016 Categorie: Cultură

Chişinău, 21 oct. /MOLDPRES/. Mai mulți editori din Republica Moldova participă, după o absență de șase ani, la cea de-a 68-a ediție a celui mai mare tîrg de carte de lume, care se desfășoară în perioada 19-23 octombrie la Frankfurt, Germania, informează MOLDPRES.   

Contactat de MOLDPRES, preşedintele Uniunii Editorilor din Moldova, Gheorghe Prini, a comunicat de la Frankfurt că standul R. Moldova la acest tîrg se bucură de un succes binemeritat.

Potrivit sursei citate, procesul de selectare a titlurilor de carte expuse la Frankfurt a avut loc în cadrul unei comisii constituite din reprezentanții Uniunii Editorilor din R. Moldova. Drept urmare, au fost selectate 143 de titluri, apărute în ultimii trei ani, de la 11 edituri. Domeniile cărţilor expuse sînt diverse: beletristică clasică și contemporană, poezie, cărți pentru copii, istorie ș.a. Sînt expuse atît opere ale scriitorilor consacrați, precum Grigore Vieru, Vladimir Beșleagă, Aureliu Busuioc, cît și cele ale unor tineri scriitori basarabeni. Un segment aparte este cel al albumelor, reprezentate într-un spectru variat, precum fotografia, arta plastică, patrimoniul cultural.

Standul național al R. Moldova la tîrgul de carte de la Frankfurt este un proiect al Ministerului Culturii realizat în parteneriat cu Uniunea Editorilor, cu sprijinul Ambasadei ţării noastre la Berlin și al Consulatului General al R. Moldova la Frankfurt pe Main.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img16008352

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!