ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bacul de la Molovata va putea circula şi pe timp de iarnă

14:50 | 24.10.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 24 oct. /MOLDPRES/. Bacul din localitatea Molovata a fost dotat recent cu un aeroglisor. Acesta este primul utilaj de acest fel, instalat pe o ambarcaţiune din R. Moldova, care îi va permite să circule şi  pe timp de iarnă, comunică MOLDPRES.

“Aparatul va fi de mare folos locuitorilor satelor Molovata Nouă, Cocieri şi Corjova din raionul Dubăsari, care vor putea trece pe alt mal şi pe vreme de iarnă. Anterior, în sezonul rece accesul era închis pentru că bacul nu putea lucra pe ger”, a menţionat la lansarea bacului renovat, Sergiu Bucătaru, viceministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor.

„Nava are o capacitate de 3,5 tone şi poate transporta cu ușurință un microbuz cu pasageri. De pe un mal pe altul se ajunge în 6-12 minute. Utilajul este nou, cu motoare de calitate superioară şi poate fi manevrat de doi marinari”, a subliniat, la rîndul său, şeful Căpităniei Portului Giurgiulești, Victor Andrușca.

Ambarcaţiunea de la Molovata a fost achiziţionată din portul Vladivostok (Federaţia Rusă) şi costă peste un milion de lei. Suma de aproximativ 800 mii de lei a fost alocată de Căpitănia Portului Giurgiuleşti, iar restul banilor au fost achitaţi din bugetul Întreprinderii de Stat „Bacul Molovata”.

Potrivit administraţiei bacului, transportarea pasagerilor, autoturismelor și a mărfurilor este gratuită.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16008399

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!