ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Kickboxerul Maxim Bolotov a fost admis la campionatul național de box

18:32 | 25.10.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 25 oct. /MOLDPRES/. Executivul Federației de Box din R. Moldova l-a admis astăzi în concurs, cu titlu de excepție, pe kickboxerul Maxim Bolotov din Chișinău  la categoria de greutate plus 91 kg, la campionatul național din anul curent, transmite MOLDPRES.

”Personal nu-s de acord cu acest lucru, pentru că faptul ca atare contravine regulamentului internațional. În plus, se creează precedentul și vor mai dori să participe pe viitor și alți kickboxeri. Însă, dacă executivul a decis,  voi respecta hotărîrea luată”, a declarat pentru agenție Antrenorul Emerit Petru Caduc din Grimăncăuți (Briceni).

”Nu va fi nici o problemă. Oricum, boxerii sînt mai tari, puternici în duelurile la brațe și, de regulă,  înving fără dificultăți. Să vedem, totuși, ce și cum va fi de data aceasta”, a opinat antrenorul Iurie Paraschiv.

Kickboxerii aplică în meciurile disputate și lovituri cu picioarele în toate zonele corpului. 

Campionatul național la box se va desfășura cu începere de mîine, ora 15.00, la Sala polivalentă din capitală. Finalele sînt programate pentru sîmbătă, 29 octombrie, ora 10.00.

Maxim Bolotov a fost admis și la ediția precedentă a campionatului național, unde s-a calificat în finală. În meciul decisiv pentru titlu cu Alexei Zavatin el a fost declarat învins prin abandon din cauza arcadei sparte. ”N-a fost atunci o problemă pentru mine să boxez cu el. Nu va fi, sper, nici de data aceasta”, a declarat pentru agenție Alexei Zavatin, triplu campion național, maestru internațional, reprezentant al Școlii de box din Grimăncăuți.

Ediția actuală a campionatelor este a 69-a. Meciurile finale vor fi transmise în direct la postul de televiziune Moldova 1.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img16008441

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!