ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un nou proiect în cadrul programului “Migraţie şi dezvoltare locală” va fi realizat la Ungheni

12:47 | 09.11.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. Primăria oraşului Ungheni şi Asociaţia “Ungheneni de pretutindeni” a obţinut recent finanţare pentru implementarea unui proiect de dezvoltare a infrastructurii locale. Este vorba de amenajarea Parcului Central, ce urmează a fi realizată în cadrul Programului “Migraţie şi dezvoltare locală” (MiDL), iniţat de parteneri externi în colaborare cu Guvernul R. Moldova, informează MOLDPRES.

Bugetul proiectului de la Ungheni a fost estimat la 40 mii de dolari SUA, dintre care jumătate de sumă este grant, iar restul reprezintă contribuţia comunităţii. Ca urmare va fi amenajată o zonă din centrul oraşului cu o suprafaţă de circa zece hectare.

“Planul de renovare a Parcului Central a fost elaborat în urma dezbaterilor publice cu participarea cetăţenilor, ţinîndu-se cont de necesităţile tuturor categoriilor sociale, inclusiv a persoanelor cu dizabilităţi şi nevoi speciale. Sînt prevăzute terenuri de joacă, piste pentru ciclism, platouri pentru activităţi artistice, acţiuni de înverzire, instalarea sistemelor de iluminare ş.a.”, au menţionat surse de la Primăria Ungheni.

Lucrările de amenajare a Parcului Central din oraşul Ungheni vor demara la începutul anului viitor, iar pînă atunci primăria localităţii a lansat o campanie de informare şi colectare a mijloacelor băneşti din partea doritorilor să susţină acţiunea.

Proiectul “Migraţie şi dezvoltare locală” este implementat în perioada 2015-2017, fiind lansat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare împreună cu alţi parteneri internaţionali, Guvernul R. Moldova, autorităţi locale, organizaţii neguvernamentale etc. Scopul MiDL constă în susţinerea comunităţilor afectate de migraţie prin îmbunătăţirea serviciilor locale, dezvoltarea afacerilor, reîncadrarea în cîmpul muncii ş.a.

Oraşul Ungheni face parte din cele 25 de localităţi din ţară selectate pentru acest program. Cu susţinerea unghenenilor din străinătate, dar şi celor rămaşi acasă, în cadrul proiectului au fost realizate mai multe acţiuni pentru susţinerea şi dezvoltarea comunităţii.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img16008925

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!