ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase boxeri moldoveni vor evolua la Mondialele de tineret

12:21 | 10.11.2016 Categorie: Sport

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. Șase boxeri moldoveni vor concura la Campionatul Mondial de tineret, care se va desfășura în perioada 17-26 noiembrie la Sankt Petersburg (Rusia), relatează MOLDPRES.

Aceștia sînt următorii pugiliști: Victor Vacula (52 kg, Tiraspol), Ion Caragia (56 kg, Hîncești), Alexandru Paraschiv (60 kg, Chișinău), Egor Bejenaru (64 kg), Ahmed Cemortan (69 kg) și Dumitru Gumen (75 kg), toți de la Școala specializată de box din Grimăncăuți (Briceni).

Liderii lotului sînt Egor Bejenaru, medaliat cu bronz la ediția precedentă a Mondialelor, și Alexandru Paraschiv, premiant al Campionatului European de juniori anul curent. ”Personal leg mari speranțe și de evoluarea lui Dumitru Gumen, elev al Colegiului Național de Frontieră din Ungheni. Este un boxer sîrguincios, talentat. Am găsit cu conducerea instituției limbaj comun în ceea ce privește programul de antrenamente, cantonamente în vederea participării la Mondiale. De asemenea, trag nădejde că și ceilalți membri ai lotului vor avea evoluții meritorii”, a declarat astăzi pentru agenție antrenorul emerit Petru Caduc.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, originar din Grimăncăuți, medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing (2008, China), campion european (Ankara, 2011).

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img16008962

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!