ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC a sesizat organele de drept cu privire la cazurile de tentativă de votare repetată

12:57 | 18.11.2016 Categorie:

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală (CEC) a sesizat Inspectoratul General de Poliţie cu privire la cazurile de tentativă de votare repetată în turul doi al alegerilor prezidenţiale, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al CEC, peste 20 de cetățeni au încercat să voteze în mod repetat în ziua celui de-al doilea tur al scrutinului prezidențial.

Cazurile au fost identificate datorită sistemului informaţional automatizat de stat „Alegeri”, modulul „Prezența la vot”.

CEC precizează că cele 20 de tentative de votare multiplă au fost sesizate și făcute publice chiar în ziua scrutinului (un caz în circumscripția Anenii Noi și trei în circumscripția Briceni), altele au fost identificate după verificarea bazei de date a sistemelor informaționale electorale.

La 13 noiembrie curent în R. Moldova s-a desfăşurat turul doi al alegerilor prezidenţiale directe. CEC a anunţat că după prelucrarea a 100% din procesele verbale, candidatul PSRM, Igor Dodon, a acumulat 52,18%, iar concurentul PAS, PPDA, PLDM, Maia Sandu, a obţinut 47,82% din voturi.

img16009232

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!