ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile din regiunea transnistreană au anunţat măsuri sporite de securitate

12:21 | 09.12.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Autorităţile din regiunea transnistreană au anunţat astăzi măsuri sporite de securitate în timpul desfăşurării așa-numitor alegeri prezidenţiale din regiune, precum şi oferirea recompenselor financiare pentru cei care vor denunţa ilegalităţile din cadrul procesului electoral, informează MOLDPRES.

Potrivit aşa-numitului minister al afacerilor interne din regiune, în cadrul scrutinului va fi intensificat controlul documentelor şi verificată din nou corectitudinea înregistrării şi domicilierii cetăţenilor. De asemenea, s-a anunţat despre aplicarea mecanismelor de protejare a martorilor, care vor contribui la denunţarea falsificărilor, inclusiv prin recompense financiare.

În acest context, s-a specificat că pentru informaţia, care ar denunţa pregătirea falsificărilor în masă, se va plăti o recompensă de 500 000 ruble transnistrene (peste 40 000 de euro). Pentru informaţia privind participarea membrilor comisiei electorale centrale la falsificări – 400 000 ruble transnistrene, pentru aceeaşi fraudă din partea comisiilor electorale teritoriale – 300 000 ruble transnistrene.  

De asemenea, a fost stabilită o recompensă pentru denunţarea cazurilor de mituire a alegătorilor – 5000 ruble transnistrene (peste 400 de euro), iar pentru anunţarea oricăror fapte care ar influenţa rezultatul alegerilor – de la 1000 la 10 000 ruble transnistrene.

Alegerile şefului administrației de la Tiraspol vor avea loc duminică, 11 decembrie curent. În total, în cursă s-au înscris șase candidați.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img16009830

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!