ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Andrei Galbur a avut o întrevedere cu secretarul general al OSCE

14:53 | 09.12.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut o întrevedere cu secretarul general al OSCE Lamberto Zannier în marja participării la cea de-a 23-a reuniune a Consiliului Ministerial al OSCE de la Hamburg, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul de informare și comunicare cu mass-media al MAEIE.

Cei doi oficiali au efectuat un schimb larg de opinii pe marginea rolului OSCE în vederea consolidării capacităţilor instituţiilor sale pentru a face faţă atît crizelor şi conflictelor existente, cît şi noilor ameninţări şi provocări la adresa securităţii statelor din spaţiul OSCE.

Viceprim-ministrul Galbur a apreciat înalt cooperarea strînsă a Republicii Moldova în cadrul OSCE, subliniind rolul importat al acestei organizaţii în calitatea sa de mediator în procesul de reglementare a conflictului din estul ţării. La rîndul său, secretarul general Zannier a reiterat susţinerea organizaţiei în procesul de soluţionare a problemei transnistrene. 

(Editor A. Răileanu)

img16009841

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!