ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentantul special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană va efectua o vizită în R. Moldova

16:09 | 09.12.2016 Categorie: Oficial

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Cu ocazia participării la lucrările celei de-a 23-a reuniuni a Consiliului Ministerial al OSCE, care se desfășoară în aceste zile la Hamburg, Germania, Viceprim-ministrul Gheorghe Bălan a avut astăzi o întrevedere cu Ambasadorul Wolf Dietrich Heim, care va deține mandatul de Reprezentant special pentru procesul de reglementare transnistreană în cadrul Preşedinției Austriei în OSCE pe parcursul anului 2017, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

În cadrul acesteia, interlocutorii au trecut în revistă principalele evoluții în problematica transnistreană, au abordat subiectele actuale ce figurează pe agenda negocierilor, precum și au făcut schimb de opinii și viziuni pe marginea perspectivelor de avansare a procesului.

Wolf Dietrich Heim a informat că, în a doua jumătate a lunii ianuarie 2017 intenționează să efectueze o vizită oficială la Chișinău, pentru a discuta în detalii aspectele organizatorice și activitățile ce urmează a fi planificate pe durata mandatului său.

Vicepremierul Gheorghe Bălan a precizat că, pentru a impulsiona procesul de negocieri și a obține rezultate substanțiale, va menține funcționale toate platformele de dialog existente, va interacționa activ cu toți partenerii relevanți și va accentua pe rezolvarea celor mai stringente probleme cu care se confruntă locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului, direcţionînd, maximal, eforturile spre asigurarea continuității lucrărilor formatului “5+2” și spre identificarea unor soluții viabile la problemele din toate cele trei coșuri ale agendei procesului de negocieri.

Profitînd de ocazie, Viceprim-ministrul a transmis Ambasadorului W. D. Heim sincere felicitări cu ocazia numirii sale în calitate de Reprezentant special pentru procesul de reglementare transnistreană al Preşedinției Austriei în OSCE, exprimîndu-şi, totodată, încrederea într-o viitoare colaborare fructuoasă, care va aduce o contribuție de esență, în măsură să îmbunătățească atmosfera de dialog și atingerea rezultatelor scontate.

(Editor A. Răileanu)

img16009843

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!