ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Chișinău va fi înființat un Oficiu de legătură NATO

18:05 | 09.12.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Un Oficiu de legătură al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) va fi înființat la Chișinău, potrivit unui Acord ratificat astăzi de Parlament, informează MOLDPRES.

În cadrul şedinţei Legislativului, PSRM şi PCRM s-au pronunţat împotriva ratificării documentului. Ulterior, deputaţii comunişti, în semn de protest, au părăsit plenul Parlamentului. Totodată, ratificarea acordului a fost susţinută de deputaţii PDM, PLDM, PL şi cei independenţi.

Acordul privind Oficiul de legătură NATO a fost semnat la 29 noiembrie 2016, la Bruxelles, în cadrul întrevederii Premierului Pavel Filip cu Secretarul General al NATO, Jens Stoltenberg.

Deschiderea Oficiului de legătură NATO are scopul de valorificare a potenţialului de cooperare cu Alianţa prin implementarea iniţiativelor existente, a unei comunicări despre programele NATO, precum şi a unor proiecte noi realizate cu sprijinul Alianţei.

Potrivit documentului, Oficiul ar putea fi inaugurat în primăvara anului 2017. Totodată, deschiderea Oficiului de legătură NATO nu vine în contradicție cu statutul de neutralitate al Republicii Moldova.

Oficii de legătură cu NATO au fost înființate și există în Ucraina, statele din Asia Centrală și Federația Rusă.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img16009855

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!