ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele care și-a încheiat mandatul va beneficia de anumite privilegii timp de patru ani

18:35 | 09.12.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Persoana care a ocupat funcția de președinte al Republicii Moldova, la expirarea mandatului, demisie sau imposibilitatea exercitării atribuțiilor, va beneficia, timp de patru ani, de birou, asistent personal și automobil permanent. Modificarea legislativă a fost adoptată astăzi de Parlament cu votul a 55 de deputaţi, informează MOLDPRES.

Împotriva inițiativei s-au pronunţat deputaţii socialişti şi comunişti, iar cei din PLDM au criticat graba în care s-a dorit votarea respectivului proiect, menţionînd că ar fi fost încălcate prevederile Regulamentului Parlamentului, potrivit cărora, deputații au la dispoziție zece zile pentru a veni cu amendamente.

Conform documentului, modificarea legislativă are drept scop asigurarea unei conlucrări eficiente cu fostul șef de stat şi va permite acestuia să se dedice unei activități utile societății, ținînd cont de experiența acumulată în perioada mandatului.

În prezent, ex-președinții beneficiază de pensie, asistenţă medicală gratuită, tratament balneo-sanatorial gratuit, automobile la comandă, imunitate diplomatică şi asigurarea securităţii.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img16009857

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!