ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Columbiei a primit Premiul Nobel pentru Pace

15:30 | 10.12.2016 Categorie: Externe

Bogota, 10 dec. /MOLDPRES/. Președintele columbian Juan Manuel Santos a primit azi Premiul Nobel pentru Pace 2016 pentru acordul de pace între guvernul de la Bogota și gherilele marxiste FARC care a pus capăt unui război civil de 52 de ani în care au murit peste 200.000 de oameni, informează agențiile de presă internaționale, citate de AGERPRES și MOLDPRES.

Santos a primit o medalie de aur, o diplomă și un cec de 870.000 de dolari la ceremonia de la primăria din Oslo.

"Războiul care a cauzat atîta suferință și frică pentru populația columbiană din toate colțurile țării s-a sfîrșit", a afirmat Santos la primirea premiului, scrie EFE. El a mai spus că e nevoie de construcția unei păci stabile și durabile.

Comitetul Nobel a precizat că Santos a primit premiul pentru că a fost forța care a pus în mișcare acordul de pace semnat luna trecută, scrie Reuters.

(Editor L. Alcază)

img16009875

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!