ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un Centru de resurse pentru tineri a fost deschis în raionul Cahul

11:46 | 19.12.2016 Categorie: Regionale

Chişinău, 19 dec. /MOLDPRES/.  Un Centru de informare şi resurse pentru tineri a fost deschis ieri în satul Cotihana, raionul Cahul. Acesta a fost organizat pe lîngă  Casa de cultură  din localitate  şi va întruni  tineri dornici să iniţieze programe  pentru dezvoltare regională, comunică  MOLDPRES.

Proiectul  a fost elaborat şi realizat  de autorităţile  locale şi un grup de tineri activi cu suportul Programului de granturi al Ambasadei SUA în R. Moldova, în parteneriat cu Primăria oraşului Cahul.

Pentru implementarea proiectului s-au făcut lucrări de reparaţie capitală în două încăperi ale  Casei de cultură din Cotihana. Sălile au fost amenajate cu echipament modern şi inventar sportiv, care vor permite organizarea activităţilor de instruire a  tinerilor, precum şi a competiţiilor  sportive.

„Centrul a fost necesar pentru a crea un mediu unde tinerii din sat să se poată asocia, informa, să organizeze instruiri, şedinţe şi dezbateri, să socializeze şi să genereze idei şi acţiuni pentru implicare  în dezvoltarea localităţii”,   a menţionat la ceremonia de inaugurare primarul de Cahul, Nicolae Dandiş.

(Reporter L. Grubîi, editor  M.  Jantovan)