ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grădiniţa renovată din Tocuz a primit daruri de Crăciun de la Ambasada României

09:35 | 22.12.2016 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Copiii de la grădiniţa din satul Tocuz, raionul Căuşeni, au dat ieri startul sărbătorilor de iarnă, împreună cu ambasadorul României în R. Moldova, Daniel Ioniţă, şi directorul Fondului de Investiţii Sociale din Moldova (FISM), Mircea Eşanu, comunică MOLDPRES.

Oficialii au ales să aducă daruri de Crăciun la instituţia preşcolară din Tocuz care în 2016, după 22 de ani, şi-a reînceput activitatea, în urma lucrărilor de renovare efectuate din grantul oferit de Guvernul României.

„Această grădiniţă cred că e una dintre cele mai frumoase clădiri nu numai din localitate, dar și din întreaga regiune. Banii și aici au fost cheltuiți cu folos. Ne bucurăm că toți cei care vin să învețe aici pot să aibă parte de o viață mai bună”, a menţionat Daniel  Ioniţă.

La rîndul său, Mircea Eşanu a subliniat că „pentru FISM, gestionarul fondurilor acordate de Guvernul României, acest proiect a fost deopotrivă o onoare, dar și o mare responsabilitate”. 

Pentru reparaţia grădiniţei din satul Tocuz s-au alocat 2,7 milioane de lei. În total, pentru renovarea și dotarea grădinițelor din R. Moldova, Guvernul României a alocat 26 milioane de euro printr-un Program de asistență tehnică și financiară. Pînă în prezent, din fondurile statului vecin au fost reabilitate 832 de instituţii preşcolare.

(Reporter L. Grubîi, editor  A. Răileanu)

img16010186

img16010186

img16010186

img16010186

img16010186

img16010186

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!