ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Suprem de Securitate va avea o nouă componenţă

12:37 | 22.12.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Consiliul Suprem de Securitate (CSS) va avea o nouă componenţă, potrivit unor modificări legislative, care vor fi publicate mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, din componența CSS fac parte, din oficiu, Președintele Parlamentului, Prim-ministrul, președintele Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică a Legislativului, ministrul Apărării, ministrul Afacerilor Interne, directorul Serviciului de Informații și Securitate, Procurorul General și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei.

În calitate de secretar al Consiliului Suprem de Securitate poate fi desemnat un cetățean al R. Moldova cu studii superioare, fără antecedente penale, cu o reputație ireproșabilă, avînd o vechime de cel puțin cinci ani în cadrul organelor de securitate a statului, al forțelor armate, al organelor afacerilor interne, și care nu a fost membru al vreunui partid, nici nu a desfășurat activități politice în ultimii 10 ani. Totodată, preşedintele CSS este şeful statului.

Anterior, componenţa numerică şi nominală, atribuţiile şi programul de lucru al CSS erau aprobate de Preşedintele R. Moldova.

Consiliul Suprem de Securitate este un organ consultativ, care analizează activitatea ministerelor şi a altor autorităţi administrative centrale în domeniul asigurării securităţii naţionale şi prezintă recomandări Preşedintelui R. Moldova în probleme de politică externă şi internă a statului.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img16010201

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!