ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul s-a convocat în ultima ședință din acest an

18:55 | 23.12.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 23 dec. /MOLDPRES/. Deputații din Parlamentul R. Moldova s-au întrunit astăzi în ultima ședință din acest an, informează MOLDPRES.

Preşedintele Legislativului, Andrian Candu, a declarat că în cadrul sesiunii de toamnă au fost elaborate peste 750 de rapoarte, avize şi amendamente la proiectele de acte legislative. „Deşi au fost perioade în care ne-am întrunit mai rar în plen, s-a lucrat foarte mult la nivel de comisii, fiind organizat un număr record de audieri şi dezbateri publice. Am reuşit să adoptăm modificarea Constituţiei şi, astfel, să încheiem cu succes reforma procuraturii. În acest an am recuperat restanţele acumulate din 2009, pe dimensiunea justiţiei. Putem spune cu încredere că Parlamentul şi-a onorat angajamentele faţă de societate. R. Moldova are o procuratură reformată, o nouă hartă a judecătoriilor şi o justiţie cu tendinţe de eliberare de aşa-numitul factor politic. În continuare, împreună cu societatea sîntem în drept să cerem rezultate şi eficienţă de la procurori şi magistraţi. Vrem o ţară liberă de corupţie, în care legea să fie respectată de către toţi”, a menţionat Andrian Candu.

Speakerul a remarcat faptul că s-a reușit şi recuperarea restanțelor acumulate în trecut, iar în rezultat s-a obținut programul cu Fondul Monetar Internațional. „În Parlament avem o majoritate consolidată ce vine cu suport politic pentru Guvern. Avem obiectivul de a face R. Moldova eligibilă pentru aderare la Uniunea Europeană și cu suportul și contribuția oamenilor, care vor să trăiască bine și în siguranță acasă, vom reuși”, a spus Andrian Candu.

Sesiunea de primăvară a Parlamentului va începe în luna februarie 2017.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img16010255

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!