ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Dodon a semnat decretul privind demiterea ministrului Apărării Anatol Şalaru

10:08 | 27.12.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 27 dec. /MOLDPRES/. Președintele Igor Dodon a semnat astăzi decretul privind demiterea ministrului Apărării, Anatol Şalaru. Informația a fost confirmată pentru agenție de către consilierul președintelui în domeniul politic și purtător de cuvînt, Ion Ceban, relatează MOLDPRES.

„Documentul intră în vigoare începînd de astăzi și urmează deja ca Guvernul să înainteze o altă candidatură președintelui pentru a desemna un nou ministru”, a spus sursa citată.

Pe 12 decembrie curent, Partidul Liberal i-a retras sprijinul politic lui Anatol Șalaru, iar liderul PL, Mihai Ghimpu a solicitat premierului demiterea acestuia din funcția de ministru al Apărării. Ulterior, Consiliul național al PL l-a demis pe Anatol Șalaru din funcția de prim-vicepreședinte al formațiunii politice, rămînînd doar ca membru de partid.

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img16010314

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!