ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania va oferi șase milioane de euro R. Moldova

11:57 | 28.12.2016 Categorie: Politică

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/. Republica Federală Germania va oferi șase milioane de euro Republicii Moldova pentru a implementa proiecte privind dezvoltarea economică și socială, potrivit unei înțelegeri semnată astăzi între cele două Guverne, informează MOLDPRES.

Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a declarat în cadrul evenimentului că banii vor fi alocați pentru modernizarea serviciilor publice locale (două mln de euro), consilierea prim-ministrului în domeniul dezvoltării economice (un milion de euro) și sporirea calității și eficienții în domeniul medical (trei mln de euro).

„Banii acordați vor fi utili pentru procesul de modernizare și reformare a R. Moldova. Îmi exprim gratitudinea față de Guvernul german pentru colaborarea bilaterală intensă și productivă”, a spus Galbur.

La rîndul său, ambasadorul Germaniei la Chișinău, Ulrike Knotz, a menționat că poporul german susține dezvoltarea R. Moldova de la obținerea Independenței, iar „piatra de temelie a colaborării bilaterale a fost pusă prin implementarea proiectelor de finanțare pentru agricultură”.

„Ne dorim să îmbunătățim condițiile de trai ale populației și să susținem țara pe calea reformelor. Domeniile cheie ale cooperării noastre sînt serviciile comunale și dezvoltarea durabilă a economiei Moldovei, în special la nivel regional și local”, a afirmat Knotz.

Totodată, Ambasadorul Germaniei la Chișinău i-a înmînat ministrului de Externe Acordul privind oferirea a 10 mln de euro R. Moldova, pentru extinderea proiectului de aprovizionare cu apă a localităților din sudul țării. Banii for fi oferiți sub forma unui grant și nu vor fi raportați direct la bugetul de stat, ci vor fi gestionați de către două agenții germane de implementare a resurselor financiare.

(Reporter P. Beregoi, editor A. Răileanu)

img16010350

img16010350

img16010350

img16010350

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!