ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul Slovaciei va susţine construcţia unui apeduct magistral în raionul Ialoveni

15:06 | 29.12.2016 Categorie: Regionale

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/. Construcţia unui apeduct magistral cu reţea de canalizare va demara la începutul anului 2017 în raionul Ialoveni, cu susţinerea Guvernului Slovaciei. Un acord de cooperare în acest sens au semnat ieri Agenţia de Dezvoltare Regională Centru (ADR Centru) şi Consiliul raional, informează MOLDPRES.

Acest proiect regional a fost înaintat pentru finanţare din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională pentru perioada 2017-2020, cu cofinanţare de la Programul AID (Asistenţa Oficială de Dezvoltare a Guvernului Slovaciei). Proiectul prevede construcţia de apeduct magistral pentru localităţile Bardar, Ruseştii Noi, precum şi de reţele de canalizare în oraşul Ialoveni.

Potrivit ADR Centru, proiectul este important pentru autorităţi, deoarece va creşte accesul populaţiei rurale la  apă potabilă de calitate şi va dezvolta infrastructura.

Lucrările proiectului de la Ialoveni vor începe în martie 2017, cu construcţia unei porţiuni de apeduct în satul  Bardar. Suma grantului oferit de Guvernul Slovaciei constituie o sută de mii de euro, iar contribuția Agenţiei slovace de Dezvoltare Regională Senec-Pezinoc va fi de 20 de mii de euro.

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)