ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul de Integritate al ANI s-a întrunit în prima ședință

12:43 | 30.12.2016 Categorie: Politic

Chişinău, 30 dec. /MOLDPRES/. Consiliul de Integritate al Autorității Naționale de Integritate (ANI) s-a întrunit astăzi în prima ședință, informează MOLDPRES.

La ședință au fost prezenți toți cei șapte membri ai Consiliului. Reuniunea a fost prezidată de către șeful ANI Anatolie Donciu.

„Consiliul este un organ de resort, în ceea ce privește lupta cu corupția și integritatea persoanelor publice. Asupra acestei activități a fost adoptată prima lege la 19 iulie 2002, privind obligativitatea funcționarilor publici de a declara averile și proprietățile. În cadrul Consiliului vom analiza diferite situații și consecințele acestora. Totodată, Consiliul va organiza o monitorizare eficientă a funcționarilor publici”, a spus Anatolie Donciu.

Din Consiliul de integritate fac parte: Victor Micu, reprezentantul Consiliului Superior al Magistraturii, Mircea Roșioru, Consiliul Superior al Procurorilor, Viorel Rusu, Congresul Autorităților Locale, directorul Centrului de Resurse pentru Drepturile Omului, Sergiu Ostaf, din partea Parlamentului, fostul ministru al Justiției, Victoria Iftodi - reprezentantul Guvernului, Dumitru Țîra, din partea societății civile, și ofițerul de comunicare al asociației obștești „Promo-Lex”, Tatiana Pașcovschi.

Toți membrii Consiliului de Integritate al ANI sînt desemnați pentru un mandat de cinci ani.

Legea 132 care prevede instituirea ANI a fost votată la 17 iunie curent în cadrul Pachetului de integritate. Aceasta stipulează crearea Consiliului de Integritate în competența căruia este organizarea concursului pentru selectarea președintelui și vicepreședintelui ANI, precum și verificarea conflictelor de interese ale conducerii ANI.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)