ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Dodon şi Vadim Krasnoselski au discutat problemele actuale ale cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului

16:43 | 04.01.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 4 ian. /MOLDPRES/. Președintele statului, Igor Dodon, a discutat astăzi cu liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, despre problemele actuale ale cetăţenilor de pe ambele maluri ale Nistrului, informează MOLDPRES.

Şeful statului, Igor Dodon, a declarat în cadrul unui briefing că scopul vizitei a fost stabilirea contactelor cu noua conducere din regiunea transnistreană şi a unui mecanism de conlucrare în rezolvarea problemelor cu care se confruntă cetăţenii.

„Domnul Krasnoselski a specificat subiectele de care este interesată partea transnistreană, mă refer la recunoaşterea diplomelor, înmatricularea unităților de transport şi legătura telefonică. Totodată, am abordat subiecte precum rezolvarea problemelor privind terenurile agricole de după traseu, subiectul ce ține de şcolile din stînga Nistrului şi admiterea în regiune a unor funcţionari ai ţării. Totodată, în următoarele săptămîni vor avea loc întrevederi la nivel de experţi, astfel ca în termen de o lună să fie elaborat un plan de acţiuni”, a spus Igor Dodon.

Totodată, şeful statului a precizat că „are convingerea că în următoarele luni locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului vor simţi schimbări benefice privind subiectele de interes comun”.

Ultima vizită a preşedintelui R. Moldova în regiunea transnistreană a fost efectuată de Vladimir Voronin în anul 2008.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17000078

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!