ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Reprezentantul Special al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană va întreprinde o vizită la Chişinău şi Tiraspol

10:46 | 17.01.2017 Categorie: Politic

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Austriei pentru procesul de reglementare transnistreană, Wolf Dietrich Heim, va întreprinde o vizită la Chișinău și Tiraspol în perioada 17-20 ianuarie curent, a anunţat astăzi Misiunea OSCE în Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al instituţiei, Ambasadorul Heim se va întîlni miercuri, 18 ianuarie, la Chișinău cu Președintele Parlamentului, Andrian Candu, Prim-ministrul Pavel Filip, viceprim-ministrul pentru reintegrare și reprezentantul politic al R. Moldova, Gheorghe Bălan, și viceministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Lilian Darii.

De asemenea, Reprezentantul Special se va întîlni joi, 19 ianuarie, la Tiraspol cu liderul regiunii transnistrene, Vadim Krasnoselski, aşa-numitul șef al Sovietului Suprem, Alexandr Șcerba, și reprezentantul politic interimar din partea Transnistriei, Vitali Ignatiev.

În acelaşi timp, în cadrul vizitei, Ambasadorul Heim va avea întrevederi cu ambasadorii acreditați ai Federației Ruse și Ucrainei (mediatori), precum și ai Uniunii Europene și Statelor Unite (observatori), ca parte a eforturilor coordonate ale partenerilor internaționali în formatul „5+2” pentru a sprijini părțile în avansarea procesului. Ulterior, Ambasadorul Heim va susţine o conferinţă de presă.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)