ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Judeţul Prahova a susţinut un nou proiect de investiţie în raionul Hînceşti

15:49 | 17.01.2017 Categorie: Regionale

Chişinău, 17 ian. /MOLDPRES/. Sala de  şedinţe „Constantin Stere” a fost inaugurată recent în incinta Consiliului raional  Hînceşti. Localul a fost renovat şi  amenajat de autorităţile locale  cu susţinerea Consiliului judeţean Prahova (România), comunică MOLDPRES.

Cu prilejul inaugurării sălii, la Hînceşti s-a aflat o delegaţie de la  Prahova, condusă  de vicepreşedintele  Consiliului judeţean,  Ludmila  Sfîrloagă.  Totodată, delegaţia din România  a participat  la un şir  de evenimente  în contextul Zilei  Naţionale a Culturii, cînd a fost omagiat poetul  Mihai  Eminescu.

Investiţia  de la Consiliul raional  Hînceşti  face  parte dintr-o colaborare  mai  extinsă  cu administraţia  din Prahova. Astfel, la sfîrşitul anului trecut, cu suportul partenerilor din România   a  fost inaugurată  după  reabilitare Biblioteca publică  raională „Antonie  Plămădeală”.

„Vedem rezultatele unei colaborări fructuoase  cu partenerii din judeţul  Prahova, care reprezintă un adevărat ajutor  frăţesc. Împreună am reuşit să renovăm o bibliotecă cu istorie şi merite care va continua să consolideze bazele spiritualităţii şi instruirii hînceştenilor”, a menţionat preşedintele raionului Hînceşti, Ghenadie Buza.

“Prahova iubeşte Basarabia. O dovadă este faptul că toate proiectele de susţinere a partenerilor de peste Prut întotdeauna sînt votate în unanimitate, iar pe lîngă Hînceşti avem multe programe comune şi relaţii de înfrăţire în R.  Moldova”,  a punctat Ludmila Sfîrloagă, vicepreşedintele Consiliului judeţean Prahova.

În prezent,  judeţul  Prahova are stabilite relaţii de  cooperare cu raioanele Hînceşti, Cimişlia, Leova, Basarabeasca  şi Călăraşi.

(Reporter L.  Grubîi,  editor M.  Jantovan)