ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dreptul consumatorului de a fi informat cu privire la produsele alimentare va fi protejat prin lege

15:23 | 18.01.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectul de lege privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, ce prevede asigurarea unui nivel mai înalt de protecţie a consumatorului, informează MOLDPRES.

Proiectul va oferi consumatorilor finali cadrul legal necesar pentru a selecta în mod sigur produse alimentare, ținînd seama, în special, de considerațiile de ordin sanitar, economic, ecologic, social etc. Astfel, actul legislativ își propune de a apăra interesele legitime ale consumatorilor și de a promova fabricarea și plasarea pe piață a produselor alimentare de calitate.

Autorii proiectului afirmă că acesta ”va servi atît intereselor pieței interne, cît și celei externe, prin simplificarea legislației, impunerea etichetării obligatorii a produselor alimentare de o manieră clară și lizibilă pe înțelesul consumatorilor”. Potrivit proiectului de lege, producătorii sau comercianții sînt obligați să menționeze denumirile produselor, ingredientele folosite, cantitatea acestora, data limită de consum, condițiile de păstrare, numele sau denumirea comercială și adresa operatorului din businessul alimentar și alte informații. 

Proiectul se află în concordanță cu legislația privind domeniul siguranței alimentelor și protecției consumatorilor și este aliniat la standardele europene.

Proiectul de lege urmează să fie prezentat spre examinare și adoptare Parlamentului.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17000395

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!