ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

A fost creat Centrul de Implementare a Reformelor

15:51 | 18.01.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi hotărîrea cu privire la crearea Centrului de Implementare a Reformelor în vederea realizării obiectivelor Programului de activitate al Guvernului și implementării Strategiei privind reforma administrației publice pentru anii 2016-2020, precum și eficientizării procesului de implementare a reformelor, informează MOLDPRES.

„Este o instituție foarte importantă pentru noi în contextul în care ne propunem ca 2017 și 2018 să fie anii reformelor. Nu este vorba numai despre reforma administrației publice, avem un plan ambițios de reforme și în alte domenii”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

Potrivit statutului noii instituții, a cărui fondator va fi Cancelaria de Stat, Centrul are scopul de a asigura implementarea eficientă și coordonată a reformelor la nivel guvernamental, crearea unui sistem modern și eficient de administrare, evaluarea gradului de implementare a reformelor de către autorităţile publice și structurile organizaționale din sfera lor de competență.

Funcțiile de bază ale Centrului sînt implementarea reformelor, elaborarea propunerilor de politici publice și proiecte de acte normative, cooperarea cu instituțiile internaționale în vederea atragerii expertizei necesare și asistenței externe pentru implementarea reformelor și asigurarea funcționalității Centrului, evaluarea gradului de implementare a reformelor în sistemul administrației publice.

Instituții similare funcționează în Marea Britanie, Albania, România, Ucraina, Serbia, Indonezia, Malaiezia și alte țări.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17000397

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!