ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pavel Filip: Declaraţiile de la Moscova ale lui Dodon privind Acordul de Asociere cu UE nu vor avea niciun efect la Chişinău

16:04 | 18.01.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Pavel Filip a menționat în debutului şedinţei de astăzi a Guvernului că declaraţiile făcute la Moscova de către preşedintele ţării, Igor Dodon, privind o eventuală anulare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, nu vor avea niciun efect la Chişinău, informează MOLDPRES.

„Guvernul nu acceptă niciun fel de intervenţie asupra Acordului, dimpotrivă, aşa cum vă amintiţi anul trecut am început cu restanţe la Acord, am depus efort pentru eliminarea lor şi am implementat la sfîrşit de an un nou Plan de acţiuni. Acordul este parte a programului de Guvernare și este unul din pilonii strategici ai activității noastre. Din momentul semnării Acordului, Uniunea Europeană ne-a alocat peste 746 milioane de euro. Dacă cetăţenii nu au simţit investiţiile, nu este vinovată UE, ci administraţia de la Chişinău, care nu a utilizat eficient aceşti bani", a spus premierul.

Cu referire la intenția președintelui Dodon de a semna un Memorandum cu Uniunea Eurasiatică, prim-ministrul a spus că această idee nu va avea susținere nici în Parlament şi nici în Guvern.

„Un memorandum cu Uniunea Eurasiatică este la fel o declaraţie care va rămîne politică, care nu poate fi aplicată fără Parlament şi Guvern. Vreau să precizez că la întîlnirile cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, şi premierul Dmitri Medvedev am declarat că nu văd oportună o discuţie în formatul Rusia-UE-Moldova. Noi avem o relaţie bilaterală cu UE şi avem o altă relaţie bilaterală cu Federaţia Rusă. Vom încerca să găsim soluţiile necesare în această dimensiune", a mai adăugat Pavel Filip.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17000399

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!