ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un spectacol de un dramaturg american de origine română va avea loc la Teatrul Naţional „Satiricus I.L. Caragiale”

18:32 | 18.01.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 18 ian. /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat „Puştoaica de la etajul 13, sau dragă societate…” de  dramaturgul american de origine română Mircea M. Ionescu, în regia lui Alexandru Grecu , Artist al Poporului, va avea loc vineri, începînd cu ora 18.00, la Teatrul Naţional „Satiricus I.L.Caragiale” din Chişinău, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul vine să ia în răspăr o societate depravată și coruptă, cu guvernanți incapabili și cetățeni lipsiți de scrupule, cu toate perversiunile aduse de valurile așa-zisei capitalizări… Prin atitudinea și replicile unei adolescente abandonate de părinți și prieteni, aduse în pragul disperării și al autodistrugerii, sînt puse la stîlpul infamiei personajele reprezentative ale acestei societăți ostile: polițistul, judecătorul, medicul, sora medicală șefă, antrenorul și însuși președintele țării.

În aceeaşi zi, la 18.00, la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco” va avea loc spectacolul „Arta Conviețuirii” de Yasmina Reza, regie: Petru Vutcărău.

Mîine, la ora 18.00, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” va fi prezentată opera „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti, iar la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, începînd cu ora 19.00, cu ocazia Zilei Culturii Maghiare - recitalul de pian Kodaly şi Bartok în cheia jazz, interpretat de Norbert Kael.

Sîmbătă, ora 12.00, la Teatrul „De pe strada Trandafirilor” va fi jucat spectacolul "Vrăjitorul din Oraşul de Smarald", poveste muzicală după A. Volkova, iar la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco”, tot la 18.00 -  spectacolul „Oscar și tanti Roz” de Eric-Emmanuel Schmitt, regie: Petru Vutcărău. În aceeaşi zi, la 18.00, Teatrul Naţional „Satiricus I.L. Caragiale” va găzdui spectacolul „Hoţul” de Dario Fo.

Duminică, începînd cu ora 16.00, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet „Maria Bieşu” va avea loc spectacolul "Spărgătorul de nuci", balet în două acte de P.I. Ceaikovski, iar la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici”, la 17.00 -  spectacolul –poveste, ilustrată în nisip "Alice In Țara Minunilor" de Lewis Carroll.

Tot duminică, ora 18.00, la Teatrul Naţional „Satiricus I.L. Caragiale” va fi prezentat spectacolul „Maestrul şi Margarita” de Mihail Bulgakov, în regia lui Alexandru Grecu, iar la Teatrul Naţional „Eugene Ionesco”, la ora 18.00, spectacolul „Iubirea la proști” de Francis Veber.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17000411

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!