ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Rudele de gradul întîi ale persoanelor decorate post-mortem vor beneficia de o alocaţie de 500 de lei

11:17 | 19.01.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Rudele de gradul întîi ale persoanelor decorate post-mortem cu „Ordinul Republicii” sau cu ordinul „Ştefan cel Mare” vor beneficia de o alocaţie în valoare de 500 de lei, potrivit unei modificări legislative ce va fi publicată mîine în Monitorul Oficial al R. Moldova, informează MOLDPRES.

Conform documentului, au dreptul la alocaţie pentru merite deosebite soţia/soţul sau mama/tatăl persoanelor decorate post-mortem cu „Ordinul Republicii” sau cu ordinul „Ştefan cel Mare”, care sînt beneficiari de pensie sau alocaţii de stat, conform legislaţiei naţionale.

Astfel, alocaţia pentru merite deosebite se stabileşte şi se plăteşte soţiei ori soţului, după caz, iar în lipsa acestora – unuia dintre părinţii persoanei decorate post-mortem. În cazul părinţilor inapţi de muncă aflaţi în divorţ, cuantumul stabilit se împarte, la cerere, între ei în părţi egale.

Prevederile prezentei legi au fost puse în aplicare începînd cu 1 septembrie 2016.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17000427

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!