ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În R. Moldova a fost lansată o nouă formă de turism

11:43 | 19.01.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. O nouă formă de promovare și dezvoltare a turismului „Clustere agroturistice” a  fost creată în R. Moldova. Acestea au drept scop cooperarea dintre partenerii publici și privați din diferite regiuni ale țării, informează MOLDPRES.

Preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare a Turismului în Moldova, Viorel Miron, a declarat astăzi în cadrul unei conferințe de presă că lansarea inițiativei de asociere a întreprinderilor mici și mijlocii, ce promovează turismul agroturistic va duce la aprofundarea și schimbarea calitativă a cooperării între antreprenori, va crește complexitatea acestora pe piața turismului, iar acest lucru va stimula creșterea numărului de vizitatori.

„Majoritatea antreprenorilor, care prestează servicii de turism la noi în țară sînt firme mici și mijlocii, iar acest lucru nu întotdeauna satisface așteptările turiștilor din motive fie financiare sau de alt ordin. Asocierea acestora în clustere ar avea un impact mult mai pozitiv și benefic pentru dezvoltarea agroturismului. Ținînd cont de faptul că, în ultimii ani, vizitatorii străini preferă să se cazeze mai mult în zonele rurale (54 % din numărul total al turiștilor dintr-un an), asocierea antreprenorilor din regiunile țării va putea oferi servicii standard și de calitate vizitatorilor”, a spus Miron.

În prezent, în Moldova sînt deja formate patru clustere agroturistice – „Lunca Prutului de Jos” din satul Văleni, raionul Cantemir, „Armonia Nordului” din orașul Soroca, „Drumul Recifelor” din orașul Edineț și „Vilador” din satul Slobozia-Măgura, raionul Sîngerei.

Republica Moldova este vizitată anual de peste 2 milioane de turiști, majoritatea cărora aleg destinațiile agroturistice. Cei mai mulți vizitatori sînt din România, Ucraina, Federația Rusă, Italia, Turcia ș.a.

(Reporter P. Beregoi, editor M. Jantovan)

img17000428

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!