ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Documentul privind crearea Centrului de Implementare a Reformelor va fi publicat mîine în Monitorul Oficial

12:38 | 19.01.2017 Categorie: Politic

Chişinău, 19 ian. /MOLDPRES/. Documentul privind crearea Centrului de Implementare a Reformelor va fi publicat mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, informează MOLDPRES.

Conform actului, instituţia are misiunea de a asigura implementarea eficientă și coordonată a reformelor la nivel guvernamental, prin crearea unui sistem modern și eficient de administrare. Totodată, noua entitate va evalua gradul de implementare a reformelor de către autorităţile publice şi, la necesitate, va interveni cu abordări sistemice pentru depășirea problemelor apărute.

De asemenea, Centrul de Implementare a Reformelor va coopera cu instituțiile internaționale de profil pentru a prelua şi transpune în ţara noastră cele mai bune practici de administrare și atragere a asistenței externe. Asemenea entităţi au fost create în mai mult ţări, inclusiv în România, Ucraina, Albania, Serbia, Indonezia şi Malaiezia.

Mijloacele financiare necesare pentru activitatea Centrului vor fi alocate din contul subvenţiilor de la bugetul de stat şi al asistenţei oferite de instituţiile donatoare. În acelaşi timp, în Bugetul de stat aprobat pentru anul 2017 sînt prevăzute resurse financiare pentru elaborarea şi implementarea reformelor.

Noua instituţie a fost creată pentru a asigura o mai bună implementare a obiectivelor Programului de activitate al Guvernului Republicii Moldova pentru perioada 2016-2018 și a Strategiei privind reforma administrației publice pentru anii 2016-2020.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)