ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Parlamentul ucrainean a adoptat o lege care permite antrenamentele militarilor străini pe teritoriul țării

14:50 | 19.01.2017 Categorie: Externe

Kiev, 19 ian. /MOLDPRES/. Legislativul din Ucraina a adoptat joi o lege prin care se permite accesul militarilor străini pe teritoriul țării, în vederea antrenamentelor și exercițiilor, pe durata acestui an, relatează publicația Kyiv Post, scrie AGERPRES, citată de MOLDPRES.

În favoarea legii au votat 236 de parlamentari, cu 10 mai mulți decît era necesar pentru obținerea majorității simple.

În baza actului normativ, trupe americane, dar și ale altor state ce fac parte din NATO sau din programul "Parteneriat pentru Pace", vor putea derula exerciții militare în Ucraina. Legea urmează să fie promulgată de președintele Petro Poroșenko.

De altfel, chiar președintele le-a cerut membrilor Radei să-i aprobe decizia de a permite accesul pe teritoriul Ucrainei al trupelor străine ce iau parte la exercițiile Sea Breeze-2017 și Rapid Trident-2017.

 

 

 

/Editor M.Cucu/

img17000434

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!