ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Adunarea Populară a UTA Gagauz-Yeri şi-a început activitatea în legislatura a VI-a

13:07 | 21.01.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 21 ian. /MOLDPRES/. Adunarea Populară a UTA Gagauz-Yeri (APG) s-a întrunit ieri în şedinţă de constituire, după alegerile locale în autonomie, desfăşurate la 20 noiembrie 2016. În funcţia de preşedinte al Adunării de legislatura a şasea a fost ales deputatul Alexandr Tarnavschi, comunică MOLDPRES.

Tarnavschi a fost singura candidatură înaintată la acest post, pentru care şi-au dat voturile 28 din cei 31 de deputaţi prezenţi. Potrivit noului preşedinte al APG, activitatea sa va fi bazată pe „consolidarea parteneriatului cu executivul autonomiei şi relaţiilor constructive cu puterea  centrală”.

Totodată, membrii Adunării Populare a UTA Gagauz-Yeri au stabilit nouă comisii permanente în cadrul forului şi au ales preşedinţii acestora. În aceeaşi zi a fost ales şi prezidiul APG format din 13  deputaţi.

Alegerile în Adunarea Populară a autonomiei au avut  loc la 20 noiembrie 2016. Cetăţenii regiunii au trebuit să aleagă prin vot direct 35 de deputaţi locali, pentru un mandat de patru ani. Încă în timpul campaniei electorale experţii politici au remarcat că doar fiecare al cincilea candidat care a solicitat liste de subscripţie pentru acest scrutin şi-a afişat apartenenţa politică, restul pretendenţilor la fotoliul de deputat local s-au înregistrat „independenţi”.   

(Reporter L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17000502

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!