ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Preşedintele Igor Dodon a făcut totalurile primei luni de activitate

09:27 | 25.01.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a făcut în seara zilei de ieri totalurile primei luni de activitate în funcţia de şef al statului, informează MOLDPRES.

În cadrul unei conferinţe de presă, Igor Dodon a declarat că în acest an va organiza un referendum pentru a putea dizolva Parlamentul şi declanşa alegeri anticipate. „Voi insista pe alegerile anticipate. Ne aflăm în proces de identificare a căii juridice prin care în timpul apropiat vom modifica Constituția Republicii Moldova. Totodată, vom propune amendamente cu privire la extinderea împuternicirilor preşedintelui, ca acesta să poată dizolva Parlamentul”, a spus Dodon.

Tot ieri, şeful statului a specificat că un grup de experți de la Rosselhoznadzor și Rospotrebnadzor din Federația Rusă va veni în următoarele săptămîni în Republica Moldova pentru a inspecta întreprinderile din țară în vederea reluării exporturilor de produse moldovenești în Rusia. „Am convenit cu partea rusă că lista exportatorilor va fi extinsă, în special mă refer la întreprinderile din Transnistria și Găgăuzia. Totodată, în cadrul vizitei la Moscova s-a decis inițierea procedurii de anulare a restricției de ședere în Federația Rusă față de cei circa 50 000 de cetăţeni moldoveni”, a menţionat Dodon.

De asemenea, preşedintele a precizat că a iniţiat cîteva iniţiative legislative, inclusiv cu privire la furtul din sistemul bancar și organizarea unui referendum ce prevede anularea Legii cu privire la datoria publică.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a fost învestit în funcţie la 23 decembrie 2016. Mandatul şefului statului este de patru ani.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17000577

img17000577

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!