ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a decis instituirea Consiliului Național de Planificare a Teritoriului

16:33 | 25.01.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi hotărîrea cu privire la instituirea Consiliului Național de Planificare a Teritoriului pentru supravegherea și coordonarea elaborării Planului de amenajare a teritoriului național și a planurilor regionale de amenajare a teritoriului, comunică MOLDPRES.

De asemenea, a fost aprobat Regulamentul Consiliului Național de Planificare a Teritoriului și componența nominală a acestuia. Președinte al Consiliului va fi ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca.

Consiliul va coordona activitățile autorităților publice centrale și locale în vederea elaborării documentației de urbanism și amenajare a teritoriului, va asigura colaborarea intersectorială în acest domeniu. De asemenea, va monitoriza valorificarea mijloacelor financiare alocate pentru elaborarea Planului de amenajare a teritoriului național și a planurilor de amenajare a teritoriilor regionale.

Ministerul Dezvoltării Regionale menționează că hotărîrea din 2001 a Guvernului privind documentația de urbanism și amenajare a teritoriului și crearea unui consiliu de supraveghere a procesului de elaborare a Planului de amenajare a teritoriul național a fost depășită de timp. Totodată, Republica Moldova este angajată în implementarea mai multor documente europene în domeniu.

Promovarea proiectului este vitală în contextul în care în prezent Planul de Amenajare a Teritoriului cît și Planuri Regionale de Amenajare a teritoriului lipsesc cu desăvîrșire, mai constată ministerul.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!