ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un pictor din R. Moldova a vernisat o expoziţie personală la Ambasada Ungariei

18:37 | 25.01.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 25 ian. /MOLDPRES/. O expoziţie personală de pictură cu genericul „Viaţă liniştită” a artistului plastic Victor Guţu a fost vernisată astăzi la Galeria de Artă a Ambasadei Ungariei la Chişinău, informează MOLDPRES.

La eveniment au participat artişti plastici, scriitori, ziarişti, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în R. Moldova.

Expoziţia cuprinde peste 20 de lucrări, realizate de autor.

În discursul său, ambasadorul Ungariei în R. Moldova, Mátyás Szilágyi, a menţionat că, din 2013, de la formarea Galeriei de Artă a ambasadei, „am asistat la vernisarea expoziţiilor cu tematici şi stiluri diferite, cîteodată opuse, dar care ne-au bucurat cu talent, profesionalism şi sinceritate”.

„Astăzi asistăm la o expoziţie – o călătorie imaginară în lumea portului şi a tradiţiilor populare moldoveneşti. Artistul plastic Victor Guţu vine cu o selecţie de picturi din viaţa rustică, atît de caracteristice, încît îți poţi închipui aceste peisaje în fiecare sat al Moldovei”, a accentuat Mátyás Szilágyi.

Prezent la eveniment, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici, Dumitru Bolboceanu, a afirmat că Victor Guţu rămîne fidel unei teme – portretul din fotografia veche. „Lucrările lui impresionează prin compoziţie, prin colorit şi au o structură poetică. Astfel, Victor Guţu este un poet în pictură. El explorează fotografia veche, căreia îi redă viaţă, îi aplică culoare şi o trece prin propria lui viziune. Este laureat al mai multor concursuri naţionale şi internaţionale”, a accentuat Dumitru Bolboceanu.

Victor Guţu s-a născut la 1 martie 1963. În 1989 a absolvit Colegiul de Arte Plastice „Alexandru Plămădeală” din Chişinău. Din 1997 este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. Are lucrări în colecţii publice şi private din R. Moldova, România, Bulgaria, Franţa, Italia, Germania, Polonia, SUA, Ungaria, Ucraina şi alte ţări.

Expoziţia va fi deschisă pînă la 5 februarie şi poate fi vizitată zilnic de la ora 11.00 pînă la 12.00.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17000616

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!