ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost aprobate proiectele de dezvoltare regională pentru anul 2017

13:17 | 28.01.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 ian. /MOLDPRES/. Mai multe proiecte de asigurare cu apă şi sanitaţie vor fi iniţiate în anul curent în raioanele Ialoveni, Fălești, Florești, Glodeni, Sîngerei, Soroca și Căușeni. Programele au fost examinate ieri  în cadrul şedinţei Consiliului Național de Coordonare a Dezvoltării Regionale (CNCDR), informează  MOLDPRES.

"După aprobarea de către Guvern a Documentului unic de program a fost necesar să stabilim proiectele ce vor fi inițiate în 2017. În anul curent vor fi lansate 28 de proiecte în sectoarele ce ţin de aprovizionare cu apă și canalizare, eficiență energetică, infrastructura drumurilor, dezvoltarea infrastructurii de afaceri și turism”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, în cadrul ședinței CNCDR.

Contactat de MOLDPRES, preşedintele raionului Căuşeni, Ion Ciontoloi, a specificat principalele proiecte ce urmează să  fie  demarate în această localitate. “Au fost depuse actele pentru lansarea lucrărilor de instalare a reţelelor de canalizare în sectorul Valul lui Traian din oraşul Căuşeni cu posibilitate de extindere în alte sectoare noi şi conectare la satele învecinate. De asemenea, este relevant proiectul ce prevede construcţia în centrul raional a unei noi staţii de epurare. Este un proiect atît de importanţă locală, cît şi regională. Astfel se va diminua poluarea rîului Botna şi respectiv a fluviului Nistru, de aceea mizăm şi pe susţinerea Fondului Ecologic Naţional”, a subliniat Ion Ciontoloi.

În şedinţa din săptămîna curentă, Cabinetul de miniştri a aprobat Documentul unic de program pentru anii 2017-2020 care include 52 de proiecte de dezvoltare regională finanţate din Bugetul de stat. În acest scop urmează să fie alocate peste 1,46 miliarde de lei. Suma totală aprobată din Fondul Naţional de Dezvoltare Regională pentru anul 2017 este de circa 186 milioane de lei.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17000707

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!