ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Partidele politice care au înregistrat performanțe în alegerile parlamentare și locale vor primi alocații bugetare

15:26 | 31.01.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 31 ian. /MOLDPRES/. Partidele politice care au înregistrat performanțe în alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 și alegerile locale generale din 14 iunie 2015 vor beneficia de 40 milioane de lei din bugetul de stat, conform unei hotărîri aprobată astăzi de Comisia Electorală Centrală (CEC), informează MOLDPRES.

Potrivit deciziei, 50 la sută din suma totală va fi alocată partidelor politice care au înregistrat performanțe în alegerile parlamentare din 30 noiembrie 2014 și 50% formațiunilor care au înregistrat performanțe la alegerile locale generale din 14 iunie 2015.

Astfel, pentru fiecare vot valabil exprimat, cuantumul subvenției lunare în alegerile parlamentare constituie 1,11 lei, iar cuantumul subvenției lunare pentru fiecare vot valabil exprimat la alegerile locale generale este de circa 0,47 lei.

Președintele CEC, Alina Russu, a declarat că pentru a beneficia de aceste subvenții, partidele politice trebuie să-și deschidă conturi bancare special destinate acestei operațiuni financiare, cu informarea instituției, iar ulterior aceste sume de bani vor fi virate partidelor.

(Reporter P. Beregoi, editor A. Răileanu)

img17000773

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!