ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premiera unui film de Igor Cobileanschi va avea loc la Chişinău

12:45 | 01.02.2017 Categorie: Cultură

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Un film intitulat „Afacerea Est” de Igor Cobileanski va rula, în premieră, începînd cu 3 februarie curent, în cinematografele din Chişinău, informează MOLDPRES.

„Afacerea Est” este o coproducție România-Moldova-Lituania, a cărei premieră internațională a avut loc la Tallin în cadrul festivalului Black Nights Film Festival, unde a cîștigat două trofee: Premiul Pentru Cel Mai Bun Scenariu i-a revenit lui Igor Cobileanski, iar actorii Ion Sapdaru şi Constantin Puşcaşu au împărțit distincţia pentru Cel Mai Bun Actor. Filmul a fost selectat la Cairo Film Festival și recent la LET‘S CEE Film Festival.

Comedia în regia lui Igor Cobileanski a fost apreciată de The Hollywood Reporter ca fiind "fun and fascinating". Plin de situații absurde, filmul spune povestea unei prietenii între Petro (Ion Sapdaru) și Marian (Constantin Pușcașu). Aceștia decid sa devină parteneri de afaceri și încep să lucreze la un plan: să vîndă un vagon de potcoave.

Tot vineri, începînd cu ora 18.00, la Teatrul Naţional de Operă şi Balet va fi prezentat baletul „Spărgătorul de nuci” de P. P. Ceaikovski, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” – spectacolul „Pomul vieţii” de Dumitru Matcovschi, iar la Teatrul Republican ”Luceafărul” – spectacolul „Testamentul” de Gheorghe Urschi. 

Mîine, la 18.00, la Teatrul Republican „Luceafărul” va avea loc spectacolul „Anotimpurile iubirii” după Agnieszca Osiecka, iar la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu”, la 19.00 – spectacolul „Panică la Grand Hotel”, după Ray Cooney. Tot mîine, începînd cu ora 18.00, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac” din Chişinău va avea loc un concert, dedicat jubileului de 50 de ani de la înființarea Orchestrei de muzică populară „Mugurel”.

Sîmbătă, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” va fi jucat spectacolul (în limba rusă) „Dîrzul soldăţel de plumb” de H. Ch. Andersen. În aceeaşi zi, la 18.00, Teatrul „De pe strada Trandafirilor” va găzdui spectacolul „Levushka” de A. Krîm şi Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” - spectacolul „Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa.

Duminică, la 11.00, la Teatrul Republican de Păpuşi „Licurici” va fi prezentat spectacolul „Auzi-mă” de Ion Puiu şi la 12.00, la Teatrul Republican „Luceafărul” - „Copilul din stele” după Oscar Wilde.

Tot duminică, la 17.00, la Centrul Cultural „Odeon” va fi proiectat filmul „Afacerea Est”, iar la 18.00, la Teatrul Naţional „Mihai Eminescu” - spectacolul „Aveți Ceva De Declarat?” de Georges Feydeau.

(Reporter N. Roibu, editor L. Alcază)

img17000801

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!