ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Pe lîngă Ministerul Economiei va fi instituit Consiliul consultativ pentru IMM

15:47 | 01.02.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 1 feb. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat în ședința de astăzi o hotărîre potrivit căreia, pe lîngă Ministerul Economiei se instituie Consiliul consultativ pentru întreprinderile mici și mijlocii (IMM), informează MOLDPRES.

Potrivit regulamentului, aprobat de Guvern, misiunea Consiliului constă în analiza competitivității sectorului IMM-urilor, dezvoltarea competențelor și spiritului antreprenorial, cît și înaintarea recomandărilor de îmbunătățire a mediului de dezvoltare a întreprinderilor mici și mijlocii. În atribuțiile sale intră identificarea problemelor-cheie cu care se confruntă IMM-urile, necesitățile acestora, elaborarea unor propuneri de îmbunătățire a cadrului legislativ și normativ, monitorizarea accesului acestora la finanțe și a realizării programelor de stat în acest domeniu.

Ultimele date ale Biroului Național de Statistică privind activitatea IMM-urilor relevă că în anul 2015 numărul întreprinderilor mici şi mijlocii s-a cifrat la 49,8 mii sau cu 500 mai puţin faţă de anul precedent. Sectorul IMM reprezintă 97,2 la sută din numărul total de întreprinderi. Numărul salariaţilor care au activat în întreprinderile mici şi mijlocii a constituit 281,4 mii persoane sau 55,1 la sută din numărul total de salariaţi ai întreprinderilor.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!