ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de joi, 2 februarie 2017

18:52 | 01.02.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Curtea Constituţională a R. Moldova (CCM) va examina dacă corespunde Constituției modul în care Codul Penal sancționează organizarea migrației ilegale. La fel, va fi verificat modul de judecare a cauzelor în recurs, precum și necomunicarea obiecțiilor pe care le are o parte față de cererile formulate de altă parte la procesul judiciar.

Ora 11.00, CCM, str. Lăpușneanu, 28.

***

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va acorda distincții de stat.

Ora 10.00, Reședința de stat, str. N. Iorga, 23.

***

Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități organizează audieri publice asupra proiectului de lege pentru completarea Codului de procedură civilă

Ora 10.00, sala de conferințe, Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

***

Parlamentul și Guvernul se vor convoca în ședință comună.

Ora 11.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Președintele Parlamentului Andrian Candu va efectua o vizită la Liceul-internat Republican de Muzică ”Ciprian Porumbescu”.

Ora 15.00, str. Kiev, nr. 1, mun. Chișinău.

***

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) în colaborare cu Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare invită la conferinţa de presă dedicată următoarelor subiecte:

1. Rezultatele subvenționării pentru anul 2016, inclusiv situația actuală a achitărilor efectuate pentru cererile de subvenționare depuse în 2016;

2. Prevederile Regulamentului de subvenționare pentru 2017.

Ora 9.00, Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare, etajul 4, sala de şedinţe nr. 405.

***

Consiliul municipal Chişinău se va convoca în şedinţă extraordinară.

Ora 10.00.

***

Ministerul Justiției invită la lansarea Proiectului Guvernului Republicii Moldova privind implementarea medierii comerciale în cadrul sistemului judecătoresc și sectorului privat.

Ora 10.00, Ministerul Justiției, sala de conferințe, etajul 2.

***

Comisia Electorală Centrală (CEC) invită reprezentanții mass-media la un briefing de presă cu ocazia Zilei Internaționale a Alegerilor. De asemenea, un grup de studenți va desfășura o ședință a Comisiei, în cadrul căreia vor dezbate subiectul votului la distanță. Tot mîine, la CEC va avea loc și Ziua Ușilor Deschise pentru cetățeni.

Ora 11.30, sediul CEC, str. V. Alecsandri, nr. 119, mun. Chişinău, etajul 3, sala de şedinţe.

***

La Chişinău se va desfăşura Forumul economic Moldova-România.

Ora 9.30, Hotelul Regency, str. Sfatul Ţării 17. 

***

Va fi organizată Conferinţa Naţională RECP în Republica Moldova, organizată în cadrul Componentei demonstrative RECP a ONUDI în cadrul programului „Ecologizarea Economiilor în ţările Parteneriatului Estic” (EaP GREEN), finanţat de Uniunea Europeană.

Ora 10.00, hotelul ”Vispas”, str. Alexandru Lăpușneanu 26.

***

KPMG în Moldova împreună cu Vernon|David invită la conferința "Perspective legislative 2017: Noutăți și surprize", pe parcursul căreia vor fi prezentate și discutate principalele tendințe în legislația moldovenească și provocările cu care se confruntă companiile din Moldova și angajații acestora, în domeniul fiscal, vamal și al forței de muncă.

Orele 9.00-12.30, Radisson Blu Leogrand Hotel, str. Mitropolit Varlaam, 77.

***

Va avea loc ședința comună cu participarea subgrupurilor I, II și III cu examinarea obiectivelor ”Transparență”, ”Monitorizare”, ”Codul Etic”, ”Parteneri”, ”Indicatori de progres”. La eveniment vor participa reprezentanți ai Parlamentului, Guvernului și ai societății civile.

Ora 14.00, Sala Europei, clădirea Parlamentului.

***

Procedurile de realizare a comerţului între Republica Moldova şi Uniunea Europeană, precum şi posibilităţile create de Acordul de Asociere RM-UE pentru dinamizare cooperării dintre antreprenori vor fi principalele subiecte abordate la conferinţa ”Comerţul între Moldova și UE: Condiții și Oportunități”. La eveniment participă E.S. Pirkka Tapiola, Ambasadoarea Italiei la Chișinău, Valeria Biagiotti, și peste 70 de antreprenori de pe ambele maluri ale Nistrului și oamenii de afaceri din Italia.

Ora 14.45, Sala de Conferințe Moldexpo, Pavilionul central, etajul 2.

***

La Camera de Comerţ şi Industrie va avea loc Forumul economic Moldova-Belarus.

Ora 15.00, bd. Stefan cel Mare şi Sfînt, 151. 

***

Dreamups Innovation Campus invită reprezentanţii mass-media la conferința de presă cu tema: „Founder Institute Chisinau 2017 - programul de accelerare internațional adus în Moldova din Silicon Valley pentru tinerii care vor să-și lanseze propria afacere globală”. În cadrul conferinței de presă se vor prezenta următoarele subiecte:

1. Care sunt beneficiile programului și de ce este important ca tinerii să aplice la program?

2. Cît este de potrivit programul pentru tinerii cu experiență în domeniul IT?

3. Cum s-a desfășurat în Moldova acest program în anul 2016 și care sînt planurile pentru anul 2017.

Ora 11.00, campusul Dreamups, str. Uzinelor 1, et. 2.

***

Un flashmob cu desene tematice „Cum văd eu amenajate drumurile din localitate” ale elevilor este organizat în comuna Cărpineni. Copii vor îndemna originarii plecați din localitate să doneze pentru asigurarea calității drumurilor locale, prin procurarea unui autogreder.

Ora 11.00, în faţa liceului din comuna Cărpineni.

***

Institutul de Filologie al Academiei de Ştiințe a Moldovei (AȘM) invită la Conferinţa ştiinţifică consacrată omagierii a 140 de ani de la naşterea mitropolitului Basarabiei Gurie Grosu, redactor şi editor, autor de manuale, animator al spiritualităţii naţionale a basarabenilor, și a 165 ani de la naşterea scriitorului Ion Luca Caragiale, dramaturg și publicist român.

Ora 14.00, Sala Mică a AŞM, bd. Ştefan cel Mare şi Sfînt nr. 1, et. II.

***

Editura ”Arc", împreună cu Biblioteca Științifică Centrală ”A. Lupan" (Institut) a Academiei de Științe a Moldovei lansează cartea ”Păsările. Enciclopedie Ilustrată”, autor Tudor Cozari, profesor universitar, laureat al Premiului Academiei Române, deținător al Premiului Național.

Ora 15.00, Biblioteca Științifică Centrale ”A. Lupan", str. Academiei nr. 5A.

***

Cititorii Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă” se vor întîlni cu scriitoarea Stela Popa pentru a discuta despre noua ei poveste „Sofia Păpădia”, lansată de curînd la editura „Cartier”.

Ora 10.00, Filiala Bibliotecii Naţionale pentru Copii „Ion Creangă”, situată în localul Teatrului „Licurici”, str. 31 august nr. 121.

***

La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va fi deschisă expoziția „Biodiversitatea zonelor umede ale Republicii Moldova. Piese din colecția Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală”.

Ora 15.00.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!