ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Marele maestru Dumitru Svetușchin a devenit lider al campionatului național de șah

12:32 | 02.02.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Marele maestru internațional Dumitru Svetușchin s-a instalat în postura liderului campionatului național de șah masculin după cinci runde disputate, relatează MOLDPRES.

După un start relativ modest – două remize – el a repurtat victorii în următoarele etape și totalizează 4 puncte.

Fostul lider, marele maestru internațional Vasile Sanduleac, a coborît în clasament pe locul patru la egalitate de puncte - 3  - cu maestru FIDE Nichita Morozov. În runda a cincea, Vasile Sanduleac a suferit înfrîngere în partida disputată cu maestrul internațional Vladimir Hamițevici.

Acesta a acumulat 3,5 puncte și se situează pe locul doi.

Derbiul etapei a șaptea, programată pentru astăzi, va fi partida în care se vor înfrunta Dumitru Svetușchin și Vasile Sanduleac.

Coeficientul ELO cel mai bun (2577 puncte) printre participanți îl are Dumitru Svetușchin. Urmează Vladimir Hamițevici (2479 puncte) și Serghei Vedmediuc (2461 puncte). Campionatul se va încheia pe 5 februarie. 

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17000847

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!