ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul şi Parlamentul au stabilit priorităţile pentru sesiunea de primăvară

13:20 | 02.02.2017 Categorie: Politică

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Guvernul şi Parlamentul Republicii Moldova au stabilit astăzi, în cadrul unei şedinţe comune, priorităţile pentru sesiunea parlamentară de primăvară, precum şi cele pentru anul curent, informează MOLDPRES.

Potrivit Prim-ministrului, Pavel Filip, prioritatea de bază pentru anul curent este implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. „Am prezentat astăzi planul de acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere cu UE pentru anii 2017-2019, care presupune o organizare nouă. La fel, este extrem de importantă reforma administrației publice centrale şi celei locale. Am decis că ne vom axa pe reforme care vor asigura îmbunătăţirea vieţii cetăţenilor, acestea fiind bazate pe dezvoltare şi fortificare”, a remarcat Pavel Filip.

La rîndul său, speakerul, Andrian Candu, a specificat că anul 2016 a fost un an extrem de greu, însă foarte productiv. „Anul trecut am colaborat eficient cu Guvernul. Am reuşit să iniţiem şi să continuăm reforme importante precum: reformele în justiție, cele sociale, inclusiv reforma pensiei şi cea a sistemului financiar-bancar. Astăzi am discutat şi stabilit mai multe momente tehnice ce prevăd activitatea între cele două instituţii pentru realizarea eficientă a obiectivelor propuse în noua sesiune parlamentară, precum şi pentru anul curent”, a menţionat Andrian Candu.

Sesiunea parlamentară de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfîrşitul lunii iulie.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17000858

img17000858

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!