ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un expert al FMI va oferi asistență Inspectoratului Fiscal de Stat

13:33 | 02.02.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/. Un expert al Fondului Monetar Internațional va oferi asistență Inspectoratului Fiscal de Stat în cadrul Proiectului de asistență tehnică susținut de Guvernul Olandei. Expertul Shawn Gale va activa în cadrul Serviciului Fiscal de Stat (SFS) pe întreaga perioadă a derulării proiectului (3 ani), informează MOLDPRES cu referire la un comunicat de presă al SFS.

Obiectivele proiectului de asistență tehnică sînt axate pe domenii, ca administrarea contribuabililor mari (companiile mari și filialele acestora), conformare fiscală a persoanelor fizice cu venituri mari, reforma organizațională a SFS și consolidarea capacităților de contracarare a evaziunii fiscale de proporții.

Potrivit comunicatului, în cadrul primei sale săptămîni de lucru, Shawn Gale va participa la diverse întruniri cu conducerea Ministerului Finanțelor, Inspectoratului Fiscal Principal de Stat și cu subdiviziunile structurale ale acestuia, în cadrul cărora va fi actualizată la zi informația cu privire la domeniile prioritare de administrare fiscală.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)

img17000860

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!