ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Serghei Tarnovschi a fost suspendat, iar medalia olimpică îi va fi retrasă

16:34 | 02.02.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 2 feb. /MOLDPRES/.Canotorul naturalizat Serghei Tarnovschi a fost suspendat pe un termen de patru ani, iar medalia olimpică de bronz urmează să-i fie retrasă, relatează MOLDPRES cu referire la diferite surse electronice.

Știrea este plasată astăzi inclusiv pe site-ul Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS). Forul olimpic național a fost informat oficial despre cazul respectiv de către comisia antidoping a Federaţiei Internaţionale de Kaiac-Canoe (FIC) cu privire la cazul de dopaj cu implicarea lui Serghei Tarnovschi, care a reprezentat Republica Moldova la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016. Conform deciziei:

Federaţia Naţională de Kaiac-Canoe a comunicat că Serghei Tarnovschi şi avocatul său Paul Green au hotărât să apeleze la Curtea Supremă de Arbitraj Sportiv (CAS) pentru a contesta decizia.”.„Sportivul Tarnovschi va ataca imediat decizia FIC de a fi sancţionat pe o perioadă de 4 ani şi de a i se retrage medalia olimpică de bronz , a declarat avocatul lui Tarnovsch. El are argumente pertinente pentru a avea cțştig de cauză. Sportivul Tarnovschi conştientizează că a consumat neintenţionat o substană interzisă dintr-un supliment contaminat şi că trebuie să fie sancţionat respectiv. Codul Mondial Anti-Doping cere în asemenea situaţie ca sancţiunea să fie corelată cu cazurile altor sportivi care au comis acelaşi grad de vinovăţie. Astfel, sancţiunea corectă ar trebui să implice o pedeapsă de câteva luni, dar nici într-un caz de 4 ani. În asemenea context, sportivul trebuie să păstreze şi medalia olimpică”, a declarat, se spune în comunicat, avocatul lui Tarnovschi pentru CNOS Paul Green din SUA.
Președintele CNOS, Nicolae Juravschi a negat vehement în permanență că Serghei Tarnovschi s-a dopat. La recenta Cină Olimpică el i-a înmînat canotorului cheile de la un apartament din Chișinău pentru performanța înregistrată la Jocurile Olimpice de al Rio de Janeiro (2016, Barzilia). Sportivul și staff-ul său tehnic urma să primească în cazul în care nu ar fi fost suspendat 6 milioane de lei de la stat.

 

img17000870

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!